Graafschade preventie

Vooraf aan de graafactiviteit een real-scan door een Infra-Scout

Voor de aanvang van de graafactiviteiten zal een Infra-Scout het tracé compleet in kaart brengen en exact aangeven waar de ondergrondse infrastructuur ligt. Deze wordt duidelijk gemarkeerd en aangegeven met pikketten en markeerverf.

De Infra-Scout is uitgerust met grondradar, radiodetectieapparatuur en aanprikmiddelen om de kabels en leidingen eventueel aan te prikken en/of aan te lansen.
Het grote voordeel voor de opdrachtgever en grondroerder is dat de ondergrondse infra duidelijk “zichtbaar” wordt gemaakt waardoor de graafploegen weten waar ze extra voorzichtig moeten zijn. Dit zal de graafschades aanzienlijk doen reduceren.

Met de opdrachtgevers wordt vooraf een plan van aanpak besproken. Op strategische plaatsen zullen proefsleuven worden gemaakt, om een nog duidelijker beeld te krijgen van hoe de ondergrondse situatie is. Uiteraard maken wij gebruik van alle technieken die voorhanden zijn om de metingen zo betrouwbaar mogelijk te maken.
De graafploegen die na ons starten kunnen direct aan de gang, zo bespaart de klant tijd en geld en de schades zullen sterk verminderd worden.

Kabelschades lokaliseren

Door de jarenlange ervaring in het opsporen en detecteren van kabelstoringen is Infrascout in staat om de kabelbeschadigingen exact en nauwkeurig te lokaliseren.
Denk hierbij aan kabels voor sportveldverlichting, openbare verlichting, kabels t.b.v. persiolering, tuinverlichting etc. Door gebruik te maken van geavanceerde meetapparatuur zijn wij in staat om de foutplaats op de centimeter nauwkeurig te detecteren. Uiteraard is het ook mogelijk dat Infrascout de kabel opgraaft en een nieuwe verbindings- of aftak-mof plaatst.

Doordat Infrascout een ‘alles-in-1’ pakket biedt, wordt de schadetijd nog verder beperkt.

Heeft u behoefte aan een passend advies voor uw situatie? Of heeft u meer vragen over onze diensten? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met Infrascout via telefoonnummer (0164) 243882 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.